• Facebook

Super runde!ESG’s 3 seniorhold havde kniven på struben inden weekendens kampe i Esbjerg Badmintoncenter. Alle 3 hold skulle vinde for at bevare en realistisk mulighed for at blive i hhv. 2. division, Danmarksserien og serie 1.

2. division: Lillerød nedkæmpet.

Selvom Lillerød inden kampen var placeret som nr. 7 i nedrykningsspillet med 0 point, var der god grund til at have respekt for holdet – ikke mindst på damesiden med den tidligere topspiller Trine Niemeier som en af de bærende kræfter, er holdet meget stærkt besat.

Det blev en utrolig spændende og velspillet kamp, hvor ESG’s spillere formåede at bevare fokus i de afgørende situationer. Efter en nervepirrende 1. runde, hvor stillingen var 2-2, vandt ESG alle 4 herresingler, og bragte sig i front med 6-2.

Det skulle blive en afgørende føring, der blev udbygget i doublerne, som ESG vandt 4-1.

Den samlede sejr på 10-3 giver et godt udgangspunkt inden de 2 sidste kampe mod Holbæk og KBK. ESG har 9 point og erfaringsmæssigt skal man have 11-12 point for at blive i 2. division.

Efter kampen blev ESG’s yngste spiller Line Philipsen valgt til ESG’s bedste spiller. Hun vandt både 2. damesingle og 2. damedouble efter en flot præstation.

Danmarksserien: Herrested besejret med 13-0.

Ingen tvivl om at ESG var storfavoritter mod Herrested – men ingen havde regnet med en storsejr på 13-0.

De tætte kampe faldt alle ud til ESG’s fordel, hvilket både må tilskrives en koncentreret indsats af ESG-spillerne, og en fantastisk god stemning i Badmintoncentret. Kampen blev spillet samtidig med 2. divisionsholdets kamp mod Lillerød.

Et af højdepunkterne var 1. herresingle, hvor ESG’s Thomas Jensen besejrede Gunnar Moore fra Herrested med 21/18 – 21/18.

Sejren på 13-0 betyder at holdet har 7 point inden de 2 sidste holdrunder. Skal holdet slutte blandt de 3 øverst placerede hold, kræver det sejre i de 2 sidste kampe.

Serie 1 – Overraskende sejr over Team Favrholt Badminton.

ESG’s 3. hold består udelukkende af U-19 og U-17 spillere. Holdet har haft det svært i Serie 1, hvor mange af holdene primært består af ældre meget rutinerede spillere.

ESG’s unge spillere har det godt i de hidtidige kampe, men har manglet det sidste. Det kom i kampen mod Favrholt, der blev besejret med 8-5.

Det var primært ESG’s piger der gjorde en forskel, men også flere af drengene leverede nogle rigtig flotte præstationer.

ESG-holdet har nu 3 point og skal vinde de 2 sidste kampe, hvis holdet skal bevare håbet om at spille i Serie 1 i den kommende sæson.